Grövelsjön

Det är populärt att fiska på Grövelsjön där det är tillåtet med fiske året runt. Det går till och med att fiska röding och öring mellan den första september och sista december. Så länge som du håller fisket minst 200 meter från sjöns utlopp under den generella förbudstiden och har fiskekort för området håller du dig laglig.

Vid Grövelsjön i Dalarna finns det en fjällstation som fungerar som en form av vattenhål för hungriga och törstiga fiskare. Här går det bra att ta en paus och vila upp sig med mat och dryck!

Fiskekort för Grövelsjön

När du vill fiska på Grövelsjön bör du ladda med ett fiskekort för Dala fjäll-fiske och Särna-Idre vattendrag. Det kommer att täcka området på ett bra sätt så att du kan röra dig från sjön och till närliggande fiskevatten.

Fiskekorten säljs på fjällanläggningarna som finns i Grövelsjöfjällen såväl som i Håvningen, Fjällby och Sjöstugan. Du kan också beställa fiskekort för Dalarna online.

Fiska på Grövelsjön

Det är tillåtet att med fiskekort fiska från båt eller från annan form av flytande farkost på Grövelsjön. Det här är en sjö som är mycket populär för vinterfiske och då är det öring och röding som står i fokus.

Många väljer dock att ta sig till hävningen från Grövelsjön för att fiska. Det anses vara enklare och det finns perioder då det kan bli tjockt med motorbåtar med turister på Grövelsjön.

Ett fiskemål som du gärna återkommer till

Intressant att notera om fiske på Grövelsjön och i Hävlingesystemet är att många som väljer att fiska här är återkommande sportfiskare. Det är inte ovanligt med fiskare som har fiskat i samma vattendrag runt Grövelsjön i flera årtionden.

Området är mycket naturskönt och har också vandringsleder. Men lättast är det att ta sig fram vattenvägen. Det finns flera ställen som hyr ut båtar och kanoter som det går att ta sig fram med och givetvis också att fiska från.