Se bättre på fisketuren

Att ha glasögon är inte alltid så praktiskt. Framför allt inte på fisketur. Glasögonen kan fastna i flytvästen, i linan och i mycket annat. Visst kan man använda linser, men det kan lätt bli obekvämt under en fiskeresa på flera dagar. Att göra en ögonoperation är den smidigaste lösningen, även om det kostar en del. 

Åker du ofta på fiskeresa? Har du ett synfel som gör att du behöver använda glasögon? Har du funderat på att göra en operation för att få bättre syn?

Det blir allt vanligare att svenskar opererar ögonen för att se bättre, och slippa glasögon och linser. Bland de som gör denna typ av operation finns många friluftsmänniskor, bl.a. sportfiskare. I själva verket rör det sig om flera olika typer av operationer.

Få bättre syn med ögonlaser

I de flesta av dem används laser, men det finns även operationsmetoder utan laser. Mer om de olika metoderna för ögonkirurgi finns att läsa på Novius.se, hemsida för en klinik på Östermalm i Stockholm som arbetar med just ögonkirurgi.

Vad kostar en ögonoperation?

Många som funderar på att göra en ögonoperation för att komma till rätta med sitt synfel avskräcks av priset. Och visst handlar det om mycket pengar. Men operationerna har blivit billigare, och det finns mycket pengar att spara på att jämföra olika kliniker. Redan 2013 tipsade Aftonbladet om just detta.

Samtidigt är det viktigt att inte bara titta på priset, utan också på vad man faktiskt får för det man betalar. Några frågor du bör ha svar på innan du bestämmer dig är:

  • Får jag en konsultation med den läkare som ska utföra operationen innan jag bestämmer mig?
  • Hur ser rehabiliteringen efter operationen ut?
  • Vad händer om jag inte blir nöjd med ögonoperationen?

Du kommer troligen att märka att de kliniker som erbjuder de allra billigaste operationerna inte kan svara jakande på dessa frågor. Välj därför hellre en klinik där det finns en plan både för rehabilitering, och för vad som händer om du inte blir nöjd.